Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

luni, 11 iunie 2012

Guest – post – Calitatea ziarelor noastre




Salutare din nou din deplasare. Emil Calinescu sunt, student, doctorand si blogger, ordinea e relativa. Si, pe langa asta, sunt un cititor fidel al presei sportive.

Cand zic presa sportiva, ma gandesc la cea online. Ce-mi oferta prosportul, gsp-ul ori alde onlinesport. Ziare aproape deloc. Cumparasem ziar acum 1 an jumate, ca se dadea filmul Concertul, la 15 lei. Acum cateva zile, cu euro 2012, am cumparat din nou acelasi GSP. Deci de peste 1 an jumate nu-l mai cumparasem. Iar ce am vazut e un adevarat dezastru :
  • -          Format tip tabloid, dar lipsesc paginile colorate si gagicile goale, deci avantaj tabloide ;
  • -          Desi tabloide, au cica analize serioase in ziar. Cum poti baga o analiza serioasa intr-un astfel de format ?!;
  • -          Pretul 2 lei e exagerat de scump. Desi sintagma « un ziar de 2 lei » nu e deloc departe de adevar ;
  • -          Articolele din ziar sunt demult in editia online ; Eu le citisem pe unele chiar cu 2 zile inainte pe net ;
  • -          O pagina scris, o pagina de reclama. Si reclama d-aia de prost gust, scrisa s-o vada tot chioru’, de parca e facuta sa fie vazuta la 5 metri distanta. Ca si cum ei s-ar gandi ca tu citesti in metrou si trebuie sa vada acea reclama si cel de la 3 scaune distanta.
  • -          Gazeta sporturilor are un sport si pe 2 pagini alte cateva sporturi inghesuite…
 
Pe vremuri cumparam zilnic presa sportiva. Si parca erau mai bune ziarele. Chiar le citeam cu placere. Acum si daca n-as avea net tot n-as da 2 lei (adica 10 lei/saptamana) pe asa ceva. Prosportul nu stiu cum e, recunosc ca nu l-am mai luat demult (e acum formatul XL, parca de curiozitate l-as lua intr-o zi), dar daca are vanzari mai mici ca GSP-ul, ma astept sa fie mai slab. 

Tocmai citisem un articol despre criza de presa din provincie. In unele orase nu mai sunt deloc chioscuri. Unii considera asta a fi grav. Dar oare n-o fi si vina presei ? 

D-aia voi aprecia din ce in ce mai mult blogurile si site-uri. Online-ul, bun sau rau, macar e moca.


Salutari GRATUITE tuturor !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.