Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

duminică, 23 noiembrie 2014

What's holding you down?

Buna seara dragi cititori,

Astazi vom realiza o dezbatere pe tema "Ce te tine pe loc?" in sensul a "Ce te opreste din drumul tau natural in viata/drumul catre reusita personala".

Fiecare dintre noi considera ca ar merita mai mult de la viata si ca poate sa ajunga mai departe. Putem sa discutam pe planul carierei sau pe plan emotional, situatia este aceeasi.

Indiferent in ce tara mergem, daca suntem la oras sau la sat vom intalni persoane care nu si-au urmat drumul catre succes.
In cele mai multe cazuri, motivul pentru care nu si-au urmat propriul drum este frica.
Fie ca vorbim de frica de socializare, frica de a merge in locuri noi sau frica de anumite activitati o multime de oameni s-a multumit cu ce au reusit sa obtina fara sa-si darame barierele.
Este foarte usor sa te complaci si sa accepti ca nu vei invata niciodata verbele unei limbi, este foarte usor sa fii fericit chiar daca nu ai iesit din bula ta de confort pentru a intalni persoane noi si este extrem de usor sa stai acasa si sa fii sustinut de catre parinti cat timp nu trebuie sa iti infrunti frica de nou.
Exista unele emotii care ne pot coplesi: dragostea, frica, pierderea unei persoane apropiate...

Ce trebuie sa intelegem este faptul ca frica este o parte foarte utila a noastra care ne face mai buni si care ne ajuta la greu. Un om care se zbate pentru viata sa intre valurile marii are sanse mai mari sa fie salvat si in mod special acesta este cel mai important aspect al fricii. De frica de a nu supravietui vom face orice este necesar. De frica de moarte imbratisam in fiecare zi credintele noastre in Dumnezeu, Buddha sau Allah si in acest mod ne fortam singuri sa ne conturam o viata mai curata si un trai mai bun din punct de vedere spiritual.
Frica este cel mai mare aliat al nostru de care nu stie nimeni. Frica ne face mai puternici, ne face mai rapizi si ne ridica pulsul si nivelul adrenalinei. In momentele in care suntem cuprinsi de frica ai putea spune ca avem o super-putere.

Nu trebuie sa trecem peste aceste motive care ne inspaimanta ci trebuie sa intelegem de ce se intampla aceasta pentru a putea sa folosim frica de partea noastra.

Pe plan profesional puteti observa si singuri diferenta intre milioane de oameni cu anxietate sau dislexici care ar fi avut talent actoricesc si nu au reusit in viata, Si iata, Cameron Diaz reprezinta un model de inspiratie pentru a-ti depasi frica si problemele.

Ai dintii strambi? Frica ca nu vei fi acceptat in comunitate asa cum esti te face sa nu zambesti pana la urechi cu pofta nesatula care o ai. Si daca te lasi prada fricii vei avea parte de frustrari interminabile.

La sfarsitul facultatii eram in cautarea unui serviciu pe gustul meu, munca putina, remuneratie mare dar, daca nu eram deschis la posibilitatile din jurul meu nu ajungeam sa profesez in vanzari. Un regret care probabil nu l-as fi constientizat initial.


La inceputul cautarilor imi spuneam singur ca nu vreau sa lucrez in banci sau in asigurari. Am mers la cateva interviuri, am parcurs si un training pentru a ajunge trader pe Forex dar, in final cand am fost abordat de BCR Asig de viata si la o saptamana distanta de compania Zepter am zis "De ce nu? Hai sa vad care este situatia, daca pot face treaba si daca imi pot scoate banii necesari din aceasta activitate" Daca nu mi-as fi pus intrebarea retorica "De ce nu?" probabil nu as fi gasit nici un motiv pentru care sa incerc. Chiar daca in interiorul meu erau destule.
Astazi lucrez deja de aproape doi ani in vanzarile de asigurari si nu vreau sa schimb acest lucru indiferent de valoarea salariului fix.

Un alt sentiment important care apare in urma fricii de a actiona este regretul. Sunt sigur ca multi dintre voi ati regretat ca nu ati avut curajul de a aborda o fata sau ca nu ati avut curajul de a incepe o noua afacere. Sunt multe persoane in jurul vostru care au spus nu fricii si au zis DA necunoscutului. Au deschis usa catre vise si sperante si si-au dat o sansa pentru a reusi in viata.
Va invit la un exercitiu personal.
Va invit sa imbratisam frica, acest sentiment care ne tine pe loc in viata dar care ne poate si da aripi!
Va invit sa spuneti DA, de cel putin trei ori pe zi, pentru inceput. Vreau sa aud ce sa intamplat in urma experimentului. Vreau sa aud cum vi s-a schimbat viata si in ce situatii inedite ati ajuns.

Cei care au imbratisat deja infinitele posibilitati sunt rugati sa isi impartaseasca experienta personala.
Ce alte motive credeti ca ne tin pe loc?

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.