Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

marți, 25 noiembrie 2014

Drink&Drive=Death, Text&Drive=Death&telling everyone about it

Buna seara dragi cititori,

Sper ca nu va cutremurati la citirea titlului acestui articol. Apropo, ati simtit cutremurul de duminica?

Lasand asta la o parte, astazi vreau sa va vorbesc despre un subiect foarte important inspirat de miscarile ritmate ale baii in timpul cutremurului -Siguranta ta si a persoanelor care le cunosti din punct de vedere mental si fizic.

Dar, ce vreau sa va spun nu are legatura cu cutremurele. Vreau sa va rog sa nu exagerati cu multitaskingul.
Excesul poate dauna grav sanatatii. Distragerile din timpul condusului sunt periculoase atat pentru tine ca sofer, pentru persoanele care sunt cu tine in masina cat si pentru ceilalti participanti la trafic.
Va rog sa nu uitati numarul infinit de accidente din cauza neatentiei. Motivele sunt fara numar: imi faceam makeup-ul, am primit un sms si a trebuit sa raspund, mi-a picat tigara in masina pe scaun, etc
Faptul ca sunt pe drumul spre a deveni sofer mi-a atras atentia fata de aceste aspecte.
Cei de la Toyota au incercat sa traga un semnal de alarma asupra problemei.



Dar, acum este randul meu sa va atentionez.
Vreau sa va povestesc un accident personal care mi-a influentat ulterior perspectiva asupra acestei probleme. Va propun sa facem un experiment. Pentru inceput vreau sa va imaginati in pielea mea pe durata accidentului.
Va atentionez. Povestirea urmatoare este bazata si redactata din fapte reale. Nu incercati asta acasa!

Acum trei ani, intr-o zi de toamna, o zi ca oricare, ma plimbam prin zona Romana din Bucuresti.
Eram calm, eram relaxat, tocmai venisem de la cafenea.
Am pornit pe Dorobanti, pe langa Piata Lahovari spre Strada George Enescu, intersectia cu Bulevardul General Gheorghe Magheru.
In plimbarea mea am simti telefonul vibrand, l-am scos din buzunar si am citit textul. Era de la un amic foarte apropiat. L-am sunat si am inceput o conversatie foarte interesanta pana cand...

BANG! (un sunet metalic se aude si ma apuca o durere puternica in frunte si crestetul capului)

Din neatentie, am dat cu capul de un panou publicitar metalic.
Neatentia se plateste si doare. Dar imagineaza-ti ca daca poti comite un astfel de accident cand nu esti la volanul unui bolid de cateva sute de kilograme, ce s-ar intampla cand ai sa fii?
 
Va las si un filmulet sa va usurez incercarea de a va imagina accidente oribile la volan.


Si, asa cum v-am promis, Experimentul:

Va provoc, daca considerati ca v-ati descurca cu multitasking-ul sa postati un filmulet cu voi in timp ce faceti 3 lucruri simultan.(Condusul unei masini este exclus din provocare, singura exceptie fiind in jocurile de PC sau Console).
Pentru fiecare filmulet postat promit sa donez un obiect personal la targul de Lucruri Gratis. Sa va vad!

Pentru contorizarea filmuletelor va rog sa le postati la comentarii in cadrul acestui articol sau pe facebook cu tagul #Multitaskchallenge

Un singur lucru va mai spun, de cand am dat cu capul de banner sunt mult mai atent unde si cum merg.
Sper ca am reusit sa va inspir si pe voi! Drive safe!

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.

Un comentariu :

  1. dragul meu, ai mare dreptate in articol: utilizarea telefonului la volan este extrem de periculoasa. in general multitaskingul te face sa creza ca economisesti timp si ca le faci pe toate. de fapt le faci pe toate pe jumatate. exista insa si exceptii iar eu fac parte din categoria asta. a mamelor adica. da, noi femeile avem capacitatea de a face mai multe lucruri odata fara sa simtim asta. e ceva natural, ceva cu cae suntem inyestrate tocmai pentru a avea in grija mai multi copii si casa si etc. cu filmul te-as ajuta cu drag dar nu am mijloacele tehnice necesare. sunt insa curioasa sa ii vad pe ceilalti. pot doar sa iti povestesc: acum, in timp ce scriu, astept sa se usuce acuarele de pe o lucrare si totodata ii raspund si copilului la intrebari. deci... multitasking .

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.