Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

duminică, 16 noiembrie 2014

Drumul dintre Online si Offline pentru mine si pentru cinefili


Buna seara dragi cititori,

Astazi doresc sa va vorbesc despre comunitatile online si cum va pot ajuta in viata de zi cu zi atat din punct de vedere social cat si din punct de vedere profesional.

Oamenii in general sunt sociabili si dornici de contact uman in special cand sunt protejati de aceasta bariera invizibila numita "internet". Astazi vreau sa va spun despre cat de utila poate fi o comunitate.
Sunt sigur ca multi dintre voi va amintiti primele comunitati online construite prin Mirc.
Aceste grupuri nu au fost construite din neant. Toate aceste comunitati primitive aveau o tematica. Existau grupuri pentru orase, grupuri pentru zone din Bucuresti, grupuri pentru ascultatorii unor radiouri cat si grupuri pentru pasiuni(poze, arta, etc.)

Prima mea interactiune online cu un astfel de grup a fost realizata pe Mirc alaturi de grupul RadioNet Romania cu care am avut ocazia sa socializez si in viata de zi cu zi. Cu cateva persoane din acel grup inca ma mai aud la telefon o data la ceva timp. Dar, acesta a fost primul grup social in care am fost online si aveam o placere comuna de inceput-radioul.
Intalnirile in parc, pe iarba cu ceva de baut si ceva de rontait erau foarte placute si distractive. Discutam despre orice de la persoanele aflate in grup pana la p**a lui Terente. Aveam si un loc special unde ne asezam, cei care au fost acolo stiu...

In grupurile realizate prin chat-uri si grupuri de skype pe tematica jocurilor nu am prea fost implicat. Singurul joc care a reusit sa ma scoata din casa pentru a ma intalni cu membrii "clanului" a fost Ikariam. In urma unei participari care a durat mai mult de 2 ani in acest joc am decis ca doresc sa ma vad si la fata cu persoanele din spatele numelor. Deja eram nerabdator sa vad cum sunt in viata reala aceste persoane calculate si cu o logica incontestabila. Intalnirile erau simple, la o bere, dar discutiile realizau o atmosfera deosebita.

Urmand dorinta de a socializa cu persoane cu aceleasi pasiuni, m-am alaturat si unui grup de facebook de fotografi cu care am avut ocazia de a participa la cateva intalniri foto atat in Bucuresti cat si intr-o excursie superba cu trecere prin Sarmisegetuza. Toti s-au dovedit a fi unici si in acelasi timp cu un tel comun. Cred ca intradevar m-am simtit miscat de pasiunea lor de a fotografia locuri superbe si de a realiza fotografii inedite in zone simple.

Dupa ce a venit era facebook-ului, socializarile in grupuri au fost usurate dar au si minimalizat contactul uman real.
Fiind o multitudine de grupuri realizate pe tot atatea tematici iti este dificil sa urmaresti si sa fii activ in foarte multe si in acelasi timp iti este si mai dificil sa alegi in care dintre ele sa te implici. Un lucru vital in participarea la evenimentele realizate de astfel de grupuri il reprezinta prezenta unui amic sau prieten cu care ai purtat destule discutii(indiferent daca online sau offline) si care iti doresti in mod special sa il cunosti.

Blogging-ul mi-a dat ocazia de a-mi impartasi gandurile, initial prin poezii si ulterior prin texte mai ample. Dar, mi-a oferit si ocazia de a intalni persoane care si-au lasat amprenta asupra mea. Prima fata de un metru si 50 de centrimetrii care mi-a placut, un munte de om cu o personalitate si o inteligenta pe masurea dimensiunii pentru care am tot respectul ( Minunatul se stie), fotografii-bloggeri cum ar fi Cristian Mitroi si preaslavitul Neuron, un Spanac negatit dar frumos asezonat cu simt al umorului si o mica Vraja care mi-a fost aplicata cu lopata pana pe inima.

Nu as fi ajuns la intalnirile grupului de biciclisti Masa Critica si Bucharest Night Rides daca nu as fi avut norocul sa am un superprieten(fratele meu) care sa ma insoteasca in aproape toate plimbarile. Socializarea in grupurile necunoscute este mult mai usoara cand nu vii singur. Ai posibilitatea, in cazul in care nu esti impresionat de persoanele intalnite, sa socializezi totusi si sa ai parte de o intrevedere placuta.

In urma acestor intalniri si grupuri sociale mi-am strans cativa amici cu care aveam aceeasi pasiune- filmele - si am realizat primul si cel mai important grup din activitatea mea online- "Cinefilia, boala grea si extrem de contagioasa".
Acest grup a devenit rapid un loc unde atat bloggerii cat si cititorii se intalnesc. Un spatiu online care a reusit sa stranga si sa mentina un numar de peste 1100 de persoane pasionate de tot ce tine de Cinematografie.
Acest grup social nu ar putea exista fara zecile de boggeri care isi adauga experienta si opiniile despre filme, care ofera bilete la film si concursuri inedite pentru cinefili.
CU ACEASTA OCAZIE- VA MULTUMESC!
Anul urmator, in Februarie vom aniversa impreuna 4 ani de activitate si va invit ca impreuna sa pasim si catre alt site de socializare www.Komunomo.com unde va astept sa raspundeti la un sondaj simplu si rapid.
Doriti sa ne transferam activitatea si in acest nou portal?


Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.

Un comentariu :

  1. Bucharest Night Rides sunt cei care se aduna in Herastrau in noptile de vara si pornesc impreuna (bicle si role)?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.