Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

duminică, 19 octombrie 2014

Vrei un sandwich?

Buna seara dragi cititori,
Astazi sper sa reusesc sa va delectez papilele gustative cu un sandwich personalizat. Daca va asteptati sa va trimit la fiecare in privat reteta ideala de sandwich va inselati. Vreau sa va spun care este sandwich-ul ideal in functie de momentul zilei in care va aflati.
Bun, sa incepem...

Sandwich-ul matinal sau Sandwich-ul de Buna Dimineata!

Te-ai trezit?
Sandwich-ul de la trezire este unul dintre cele mai importante. Pe de o parte, daca nu ai mult timp la dispozitie, el va fi un sandwich simplu. Daca timpul iti permite il vei asezona mai atent.
Variantele sunt nenumarate: Sandwich cu branza, sandwich cu sunca, Sandwich cu orice poti sa pui rapid pe o felie paine pentru a o mananca. Foarte probabil, daca esti si cu ochii intre-deschisi in urma petrecerii din seara trecuta vei reusi sa creezi sandwich-uri Yin-Yang asemanator cu cel din poza de mai jos.
O discutie apriga intre salata de vinete cu ceapa si salata de icre poate fi reteta reusitei atat timp cat nu uiti sa nu fie singurul sandwich pe farfurie. Un strat suplimentar de lene te va ajuta in fata frigiderului sa adaugi orice aliment gata preparat poti gasi si astfel poti ajunge fara probleme si cu doi ardei umpluti in combinatie.

Sandwich-ul de la serviciu sau Sandwichul de pranz

Mi-au trebuit cateva saptamani bune pentru a intelege comportamentul uman in asa fel incat sa va pot recomanda acest sandwich.
Persoanele ordonate si bine organizate vor ajunge rar in postura de a manca un sandwich la munca dar, restul lumii va avea doar doua variante:
-Sandwich-ul cumparat de la automate sau de la supermarket, poate chiar Shaworma in loc de sandwich
-Sandwich-ul jumatate de paine. Acesta este mama tuturor sandwich-urilor. Avem jumatate de paine si o umplem cu ingrediente de la magazinul de la colt. Obligatoriu primul strat-crema de branza, carnita, telemea, rosii, castravete, cascaval...practic orice ingredient il poti cumpara in cantitate mica si de preferat deja feliat.

Sandwich-ul de amiaza

Te-ai intors de la servici. Esti obosit. Vrei sa mananci ceva usor si fara sa te obosesti inainte de a iesi cu prietenii in oras. Garantat sandwich-ul pentru tine este un toast. Vei avea ceva cald in stomac si vei fi totusi pregatit pentru a bea o bere cu amicii.
Nu ai nevoie decat de paine, o felie de sunca sau salam si cascaval sau branza.
Este atat de usor si simplu de facut incat prietena ta nu se va supara cand o vei ruga sa il faca.
Cei de la eatlittlebird.com au reusit le ofere un aspect mai ...prietenos.

Sandwich-ul din vacanta


Acesta este momentul perfect in care sa iti faci un sandwich. Totul este perfect in lume. Nimeni nu te streseaza, nimeni nu te bate la cap. Poti face exact ce iti doreste inima ta.
Recomand un sandwich cu dichis.
Carne de kebab prajita bine in sos propriu cu condimente, cartofi prajiti, un strat generos de telemea si crema de branza cu verdeata si cateva feliute de usturoi iti vor delecta papilele gustative asa cum nu o va face nici macar mancarurile lui Jamie Oliver. Reteta pentru sandwich-ul din imagine o gasiti aici.

Desigur, nu toata lumea s-a nascut bucatar, asa ca poti incerca si o varianta mai rudimentara dar la fel de gustoasa. O alternativa mai incalzita a sandwich-ului de la servici.

The Left-over sandwich

Acest sandwich a fost creeat in aceasta seara si nu ar fi existat fara contributia lui Sandy.
Va prezint un sandwich inspirat din necesitate. In timp ce nascoceam aceasta postare a inceput sa ma roada la stomac. Ce mancam? Sandwich...
Suna bine...Ce avem?  Ungi bine o felie de paine cu crema de branza cu verdeata.
 Adaugam left-overs. In cazul nostru in acest moment, aveam ramase de la masa de pranz cateva bucatele de ficat in sos propriu cu morcov ras si nu numai.
Suna gustos numai cand ma gandesc la ficaciorii simplii dar... hai sa ii adaugam peste branzica cu verdeata si dupa sa ii punem la microunde 30 de secunde.
Rezultatul?
Deli stai putin ca inca ma ling pe degete .....cios! Delicios am zis!

Voi ce fel de sandwich-uri ai incercat?
Lasati-mi ideile creative si poze personale in comentarii mai jos!
Acest articol a fost scris pentru Superblog 2014!

4 comentarii :

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.