Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

luni, 22 iunie 2015

Review Ex Machina

Aseara eram picat pe gânduri...  Ce fac bărbații când au prea multi bani?
Primul răspuns mi-a venit din spectrul filmelor, inteligenta artificială. 

Iron man îl are pe Jarvis,  Hank Pim aka Ant Man îl creează pe Ultron și Nathan Bateman o creează pe Ava.
Dar cel mai interesant lucru este modul în care sunt realizate aceste AI-uri.

Iron man - programare pur și simplu. 
Jarvis este un Siri al viitorului care poate da telefoane, poate atentiona diverse evenimente dar, în același timp, este și destul de puternic pentru a crea un scut impenetrabil împotriva furtului informatic.
Hank Pim  își scanează propria minte ca fundație pentru Ultron  Dacă încă nu ai ajuns la cinematograf pentru filmul Ex Machina sigur nu îți poți imagina cum este creeata Ava de către Nathan Bateman. 
Te rog, încearcă!  Aștept idei în josul paginii, la comentarii. 
 
Trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de acest film deoarece așteptările mele erau foarte mici. 
Rămân totuși la vorba mea, îți poți creea o idee despre film din trailer, dar nu este bine sa îl dai la o parte pana nu îl și vizionezi. 

Ex Machina oferă o poveste deloc utopica care te va tine lipit de scaun mulțumită plauzabilitatii.  Creatorul celui mai important motor de căutare (din film) realizează o inteligenta artificiala pe proprietatea sa privata, un mic colt tehnologic în mijlocul naturii, rupta de civilizație. 
Acest film este paradoxal o problema mentala a naturii umane a creatorului (Nathan) pusa în balanta cu inteligenta artificiala creeata.

Din punct de vedere vizual,  contopirea intre mașinărie și aspectul uman este realizata mai bine decât în filmul "I,  Robot",  dar acțiunea în stilul filmului menționat lipsește cu desăvârșire.

Concluzia mea este urmatoarea: " Ex Machina a dat startul unei serii interesante,asta dacă vom vedea ulterior și o continuare.". 

 PS: Filmul este distribuit de RoImage!

Un comentariu :

  1. cate de curand scriu si eu o recenzie :D fain film, fain specimen de robot creat cinematografic :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.