Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

luni, 15 iunie 2015

Guest-post " Protocolul, bata-l vina "

Buna drag cititor,

Astazi vei primi o doza cinefila din partea Vrajitoarei... Daca nu stii cine este si nu ai ajuns inca pe blogul ei trebuie sa iti spun ca ai ratat cel mai mov blog din lume. Nu ma voi lungi cu vorba si o voi lasa pe Sandy sa iti spuna ultimele noutati...

Am ajuns la vizionarea filmului Supravietuitoarea, o proaspata productie cu Milla Jovovich si Pierce Brosnan  in roluri principale.

Filmul, de actiune dupa cum o sugereaza chiar titlul, poate fi descris ca o interesanta abordare a “ce se intampla cand munca ta ii deranjeaza pe altii”. Si cu toate acestea titlul m-a dus cu gandul la un film poate ceva mai clasic, mai artistic, in care aceasta supravietuitoare este un concept, o idee, un ideal sau cel putin un film pe o tema mai dramatica de tipul holocaustului sau a unui razboi nimicitor. Ca personajul principal devine o supravietuitoare prin faptul ca reuseste sa nu moara in fata unei explozii si ca apoi urmeaza protocolul de a fugi, de a se regrupa si apoi de a prinde atacatorul…hmm…poate ca ar fi trebuit ceva mai mult de atat.
DSC_6327.NEFDSC_6432.NEF
Un alt aspect care mi-a atras atentia este un soi de stereotip despre care nu stiu daca imi da un sentiment de bun augur ‘au ba. Tot filmul face referinte la Romania si afiseaza steagul romanesc de mai multe ori decat cel SUA (Chiar imi pare rau ca nu am numarat). Totul se transforma dintr-o exerienta de mandrie nationala intr-una de respingere cand aflam ca unul dintre personajele negative este un cetatean roman…expert in chimie terorista. Deci sa ne mandrim ca aparem in filme ca fiind genii sau sa ne temem ca am putea fi stereotipizati drept oameni cu doua fete care in fond si la urma urmei sunt dusmanii unei societati (parca nu e asa placut sa fim in aceeasi oala cu talibanii si restul poparelor considerate inamici prin filme).
_BNW7208.NEF
Da, Romania scrie pe hartie.

Dincolo de multitudinea de referinte la Romania, am observat o serie de actori foarte buni care au jucat roluri poate diferite fata de cu imi obisnuisera retina.

Filmat in Marea Britanie si in Bulgaria, Supravietuitoarea are o distributie in fruntea careia se regasesc Milla Jovovich (franciza Resident Evil, The Fifth Element), in rolul lui Kate Abbott, ofiter insarcinat cu securitatea la Ambasada Americana de la Londra, transformata in suspectul numarul 1 după ce i se insceneaza un atentat cu bomba, si Pierce Brosnan (James Bond, Tailor Of Panama, Thomas Crown Affair), in rolul lui Nash, ucigasul platit sa o elimine pe Kate. Lor li se alătura Dylan McDermott (Olympus Has Fallen, The Perks Of Being A Wall Flower) in rolul lui Sam Parker, directorul biroului de securitate diplomatica al ambasadei,
James D’Arcy (Cloud Atlas, Jupiter Asending), in rolul inspectorului Paul Anderson, de la divizia speciala a serviciului de securitate britanic, Angela Bassett (What’s Love Got To Do With It,    Malcom X), in rolul ambasadoarei Statelor Unite in Marea Britanie, Robert Forster (Jackie Brown, Mulholland Drive) in rolul lui Bill Talbot, supervizorul echipei insarcinate cu acordarea vizei.

La capitolul efecte nu sta rau. Avem parte de cateva explozii chiar interesante.

Filmul este de vazut. E bine conturat, insa, nefiind superfana a genului am avut senzatia ca semana cumva cu filmul “The Net”. Eu le mai zic acestor filme “running movies” un stil pur a la Nicolas Cage… Poate ca Milla a invatat stilul fiindu-i alaturi in Al cincilea element.

Supravietuitoarea este un film de actiune clasic. Plotul e placut gandit, pe alocuri fiind putin predictibil (dar nu intr-un mod deranjant), insa iti recomand sa mergi sa il vezi cel putin de dragul faptului ca in tot filmul despre Romania se vorbeste.

Filmul a inceput sa ruleze in cinematografe din 12 Iunie si este distribuit in Romania de RoImage. Sunt curioasa, zau cum ti se va parea filmul.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.