Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

miercuri, 13 noiembrie 2013

The missing link - Movies and Cheese

Buna seara draga fan impatimit al produselor lactate.

In aceasta noapte vreau sa iti povestesc despre dorintele si pasiunile mele cele mai mari. Si mai si sper sa nu fie plictisitor :))

Cea mai mare pasiune a mea este Cinematografia. Ma consider un cinefil unicat trecut deja de maturitate cu peste 7 ani in care am vazut noapte de noapte cate cel putin doua filme. Da, ai citit bine. Eu am vazut pana in acest moment un numar de 7*365*2= 5110 filme si nu planuiesc sa ma opresc aici.
In seara asta vreau sa iti explic legatura care am observat-o intre doua mari pasiuni ale mele: filmele si Branza. Cine a fost atent la ce am mai scris anterior a observat cu siguranta postarea mea despre branza.
Pentru ca exista riscul sa o fi ratat o poti gasi AICI.
In timp ce savuram o bucata de pita cu o feliuta de branza cu mucegai albrastru mi-am amintit de un film destul de vechi din copilarie si cat de frumos este mesajul care il transmite. Branza poate fi salvarea ta. sau...
Branza ne uneste si ne face mai buni? va las pe voi cu o particica mica din film. Daca il urmariti sau ati avut norocul de a-l viziona deja va astept cu opinia voastra in legatura cu mesajul transmis.

Acum, sunt sigur ca daca continui sa extrapolez acest mesaj si sa il adaug unui alt film care nu are nici o legatura cu branza, sa spunem de exemplu... "Wanted" as putea ajunge la o concluzie de genul "Branza ne defineste destinul in viata." Un lucru complet nebunesc dar, asa este?
Unul din avantajele obtinute prin vizionarea filmelor este Curiozitatea. De ce spun asta? Deoarece dupa ce vezi intr-un film... sa spunem de exemplu "French Kiss " (1995) si auzi despre faptul ca branza a fost clasificata oficial de catre guvern in 452 de feluri de branza ajungi instant sa cauti care sunt acestea.
Inevitabil in cadrul filmului persoana care stie asa ceva, cum sunt eu de exemplu in acest moment ...spune...
"I'm saying I LIKE the cheese! God!"

Dar exista aceasta legatura de foarte foarte mult timp si nu as fi observat-o daca nu mi-ar sta sub nas ca un soricel. Va amintiti de Ratatouille? Cred ca in alta viata am fost soarece pentru ca m-as fi asezat langa el special pentru branza.

Nu ma crezi? Pentru asta exista camere video si telefoane mobile...

Dar filmele si branza sunt mai mult de atat. Ele sunt un mod de a te apropia de cei din jurul tau, un mod de a relationa si ...de ce nu, un mod de a ...atrage?
Nu ma crede pe cuvant, poti observa foarte usor in filmul "She’s The Man"


Multi dintre voi nici nu ati observat cand in filmul la care va uitati se vorbea despre branza.
A observat cineva conversatia din Pulp Fiction?


Sunt curios daca intr-un viitor nu prea indepartat civilizatiile vor fi definite in functie de raportul care il au cu branza. In unele locuri acest lucru se intampla deja francezii produc peste 400 de feluri de branza si britanicii au ajuns la 700.

Benny & Joon se numeste filmul care mi-a inspirat aceasta curiozitate.
Atatea lucruri pot fi facute din branza.
Iti poti imagina si singur, dupa ce ai vazut ata din branza, ar putea sa apara tricouri si pulovare din branza, barci din branza, sepci si pantaloni din branza sau vele din branza ca in Cloudy with a Chance of Meatballs 2.

Cu parere de rau totusi stim prea bine ca nu traim pe o planeta facuta din branza. Fun fact: Luna a fost deseori comparata cu o roata mare de branza datorita gaurilor provocate de meteoriti si culorii galbejii care o imprastie.

Dar totusi...sunt curios... nu sa intrebat nimeni de ce titlul este THE MISSING LINK?
The missing link sunt eu, acel fan branza cinefil.
Morosanu Teodor Marian va ureaza o seara placuta.
Aceasta postare a fost realizata pentru Superblog 2013.
Asta la vista .
Marele Branza is out.

2 comentarii :

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.