Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

joi, 22 august 2013

Grecii ne dau ideiIn cursul zilei de azi am dat peste o postare realizata in care se vorbea despre cetatenii din Atena care, nemultumiti de pachetele de internet oferite si-au creeat propria alternativa .
Alcatuita dintr-o retea de antene wireless instalate pe acoperisurile unor clădiri, Reteaua Metropolitana Wireless a Atenei a ajuns să aiba peste 1.000 de membri, scrie motherjones.com

Vitezele de transfer a datelor pe internetul privat atenian sunt de 30 de ori mai mari decat cele oferite de furnizorii traditionali de servicii de internet.
Reteaua virtuala privata a devenit atat de populara in capitala Greciei si in insulele din apropiere incat a ajuns să contină bloguri, site-uri cu anunturi si chiar un motor de cautare.Reteaua Metropolitana Wireless a Atenei a fost creată în 2002, de către cativa tineri nemultumiti de serviciile oferite de furnizorii de internet. In timp, reteaua a devenit valoroasa pentru ca utilizatorii ei nu pot fi spionati de catre companii si servicii secrete.


Intrebarea care mi-o pun eu este:

Cand vom avea si noi in Bucuresti o retea wierless metropolitana?

Auzisem vorbe despre asa ceva de cativa ani buni si de atunci sa muncit la asta in stil romanesc...sau...in pauza dintre tigari.
 
De ce Atenienii sa aibe ceva ce noi ca Romani putem avea mult mai usor?

Zeci de provideri de internet in momentul actual existenti pe piata s-ar putea uni intr-o mare companie/cooperativa si impreuna sa seteze un nou standard pentru marile orase.
 
De ce sa nu porneasca nebunia asta de la noi si sa mearga in toata lumea?

Ideea principala era Wierless gratuit la toti din Bucuresti-ORIUNDE.
Sunt sigur ca asa ceva este realizabil si ca nu va fi nimeni impotriva a da cate 50 de bani-1 lei pentru asa ceva, chiar si lunar.

Voi ce parere aveti despre aceasta idee? Ce ati mai auzit despre aceasta posibilitate de viitor?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.