Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

miercuri, 30 octombrie 2013

O INTALNIRE PLANIFICATA

Salutari zambitoare cititorule ratacit,

Astazi iti voi vorbi despre o experienta inedita de care am avut parte in activitatea profesionala.
In cursul prospectarii pentru noi clienti am dat de familia Sandu.
Din primul apel am inteles ca domnul Sandu Serban ( haideti sa ii spunem doar Serban) era dispus sa ne intalnim, dar indispus sa vina la sediu.

O INTALNIRE PLANIFICATA la domiciliu

Cum probabil deja stiti, eu lucrez in domeniul asigurarilor.
Eu sunt acea persoana stresanta care iti aminteste ca ai nevoie de o pensie la batranete, ca tii banii la saltea in loc sa ii investesti sau ca nu ti-ai realizat RCA-ul pe acest an si multe altele.
Ca pentru fiecare intalnire mi-am pregatit constiincios dosarul cu brosuri informative, am apucat formularul de analiza a necesitatilor si am pornit catre domiciliul familiei Sandu.
Ajung intr-un final la adresa dupa multe ocolisuri si intorsaturi. De Strada Doctor Thoma Ionescu nu auzisem in viata mea, dar google m-a ajutat sa o gasesc in Cotroceni.
Domiciliul familiei Sandu era o viluta frumoasa chiar in colt de intersectie cu un colorit imbinat intre maro si bej deloc impresionant dar destul de bine comparabil cu alte vile din zona si oricum o clara imbunatatire fata de un apartament la bloc.
Pasesc in prag si ma intampina Doamna Sandu Andra, o doamna aparent amabila cu parul blond un corp de invidiat si un zambet diafan de oricine ar fi uitat motivul pentru care se afla acolo.
O salut, ma prezint si sunt invitat inauntru...
In sufragerie Serban era postat la televizor privind cu interes ultimele stiri internationale alaturi de fiul sau care purta un hanorac albastru cu dungi negre. (hanorac in casa, poate urma sa plece, poate a venit...oricum)
Parcurgand drumul intre intrare si canapea nu am putut sa nu observ televizorul cu diagonala de peste 100 cm, mobilierul nou si elegant sau diplomele de merit atarnate pe pereti. Il salut pe domnul Serban si luam un loc impreuna pe canapea. DA, asta da canapea, cu siguranta a costat mult.
Bun, concluzie simpla, domnul Sandu are bani, creier si atatea lucruri scumpe de zici ca a cumparat Luxurygifts.ro, nu are nevoie de economisire si aproape sigur nici de pensie.
Dupa o mica discutie despre drumul pana la el, caldura de afara si trei indivizi suspecti care stateau la agatat portofele in statia de autobuz nu pot sa nu observ colectia de sabii:

Domnul Sandu era un colectionar serios, 20 de sabii atarnate pe perete, 5 tablouri orignale, 8 vaze chinezesti foarte pretioase si am aflat ulterior 6 seturi de pahare si vase evaluate la cate 10000 euro setul.
De aici am stiut incotro sa indrept conversatia cu o simpla intrebare:

Cat de mult v-ar durea daca in cazul unui cutremur ramaneti fara aceste obiecte de colectie si fara aceasta locuinta? Aveti un plan de siguranta?

Parca deja puteam sa vad cum se misca rotitele invizibile din mintea lui Sandu, un domn cu mult bun simt si care stie sa puna pret pe bucuria familiei sale.
Bun, deci o asigurare de viata, o asigurare de locuinta si un pachet de investitii.
Domnul Sandu isi lua port cardul din piele argintat si imi oferi o carte de vizita pentru a-l contacta de indata ce realizez solutiile.
Ah, DA, un astfel de port card, client, si polite mi-as dori zilnic.
Salut politicos pe toata lumea si plec inapoi la birou. Munca nu se termina dupa un client. Si, pentru mine, Domnul Sandu ramane un client important nu din cauza banilor, ci din cauza caracterului.

Acest articol a fost redactat pentru Superblog cu speranta de a avea si eu candva...cel putin acel port card din piele argintat.
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.