Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

vineri, 11 octombrie 2013

Imaginea in societate SI NU NUMAI

Imaginea conteaza
Indiferent ce crezi, imaginea conteaza si am observat asta cel mai intens de cand lucrez cu oamenii.
Majoritatea persoanelor incearca sa vada cum este un individ in spatele imaginii sale dar, reactia fata de imaginea vizuala este instinctuala si poate periclita restul conversatiei, apropierii, etc.

Exista cateva puncte importante in imaginea unei persoane:
- Imaginea de ansamblu(prima si cea mai importanta)
- Imaginea faciala
- Importanta igienei
- Aspectul ingrijit
- Postura corecta.

Hai sa intram putin in detalii.

Imaginea de ansamblu la o intalnire este foarte importanta in functie de context. In cazul unei intalniri de afaceri un costum este de preferat. Pentru intalnirile sociale recomand un outfit mai casual. Blugii, tricoul si un sacou alcatuiesc alternativa ideala de toamna.

Imaginea faciala este la fel de importanta. Dupa ce esti privit din ansamblu, persoanele se apropie si te vor saluta, in acel moment fata este in prim plan. Recomand o crema de fata pentru degresarea zonelor care au nevoie, inlaturarea parului din nas si pensatul sprancenelor. Un detartraj anual nu strica. Un zambet amabil poate produce un efect garantat de buna dispozitie si poate conduce intalnirea spre directia dorita.

Importanta igienei este indiscutabila. Oriunde ai merge trebuie sa fii spalat pe dinti (daca nu apuci zilnic mesteca o guma). Unghiile taiate(nu roase) si parul curat dau o impresie buna.
Personal am un par mai gras si voi rezolva problema cu Tratament sebum control de la Gerovital din gama Gerovital Plant Tratament. Acesta este un produs Farmec, un brand cu traditie in Romania.

Aspectul ingrijit poate aduce multe avantaje in viata de zi cu zi si o bunastare generala personala.
Hainele calcate si spalate bine, parul pieptanat, indiferent de directie sau forma(ma innebunesc femeile cu parul maciuca), pantofii bine curatati arata un interes intens pentru imaginea personala.

Postura corecta
A sta drept nu este imposibil. Daca esti mic de statura, vei parea mai inalt. Daca esti prea inalt nu te cocosa. Este mai bine ca interlocutorul sa priveasca in sus catre tine si sa se minuneze cat de frumoasa/frumos esti.

Traim intr-o societate in care imaginea este totul. Chiar daca nu iti pasa acum ce cred altii despre tine...ITI VA PASA CANDVA si nu vei putea sterge imaginea negativa asa de usor.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2013.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.