Salutari tuturor cu mic si mare.

In speranta de a aduce un zambet pe fata oricarui cititor, cu dorul de a scrie si cu putin timp liber va ofer o ocazie unica de a freca menta.

luni, 11 noiembrie 2013

America si un top 5

Salutari draga studentule, sau draga viitorule student.

Aceasta postare iti este dedicata tie pentru ca nu vreau sa pierzi o experienta care s-ar putea sa te ajute si sa iti deschida putin ochii in acelasi timp.
Ai auzit de work and travel? Daca esti deja student presupun ca ai auzit, daca nu esti student/a  atunci ciuleste ochii si asculta cu atentie.

Programul Work and Travel USA este un program derulat cu aprobarea Departamentului de Stat American, care permite studentilor sa lucreze si sa calatoreasca pe o perioada determinata pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, mai precis, in timpul vacantei de vara. Initial in anii ‘60 acesta a fost conceput doar ca un program de calatorie, dar dorinta studentilor de a munci in SUA in perioada calatoriei lor a deteminat oficialitatile americane sa transforme programul in ceea ce este acum Work and Travel USA.
      Acest program ofera studentilor cunoscatori ai limbii engleze posibilitatea de a se integra pe perioada verii intr-o societate noua, deschisa, oferind pe langa oportunitatile implicite de castig si avantajul de a cunoaste oameni si locuri noi. Majoritatea ofertelor de munca sunt in domeniul serviciilor turistice: restaurante, hoteluri, parcuri de distractie, cafenele, etc.

Deci, tu de ce sa nu profiti? Acesta este momentul, cand inca mai inveti si cand inca nu esti legat cu picioarele de un loc si de o persoana. Iesi din casa, plimba-te prin oras si descopera initial in Bucuresti cate muzee, monumente si locuri pasnice si superbe exista. De exemplu...
Ai fost vreodata aici?
Daca ai fost spune. Vreau sa stiu unde crezi ca este facuta aceasta poza. ( Rog persoana din poza sa se abtina de la comentariu asupra locatiei).

Iesi afara, iesi din casa, iesi din tara daca tot ai ocazia asta cat timp esti student.
Ai 3 mari avantaje:
Calatoresti-> amintiri placute si experiente inedite
Muncesti-> $$$$ chiar strica sa muncesti 3 luni si sa faci mai multi bani decat ai face aici in Romania?
Cunosti persoane noi cu mod de gandire diferit-> iti schimbi perceptia asupra lumii, persoanelor, sau pur si simplu asupra ta.

Cand stau sa ma gandesc la o astfel de experienta de 3 luni pot spune ca stiu sigur ce vreau.
Vreau un job care sa imi solicite deplasari. Un bun exemplu este un job pe asigurari, livrari, etc.
Vreau totusi un job care sa imi foloseasca materia cenusie dar nu intens, vreau sa sfarsitul zile sa nu pic mort in pat, vreau sa pot iesi la o plimbare sau sa fug cu un amic cu masina pana in cel mai apropiat oras in stil Harold and Kumar.

Tot nu te-am convins? Hai sa iti spun un top 5 locuri in care as dori sa ajung. Tu ce ai adauga in top 5?

Top 5 locuri care le-ar vizita Morosanu Teodor Marian daca ar merge in america.


No 5.
The Statue of Liberty

Doresc de mult sa am ocazia de a vedea statuia libertatii, monumentul adus de francezi pentru americani.
Nu voi uita niciodata prima data cand mi sa fixat aceasta dorinta. Pe vremea cand eram inca in Cernavoda am vazut prima data Ghostbusters si atunci am vazut-o...atat de mare...si atat de frumoasa si cu o flacara a sperantei care nu se va stinge niciodata...
 

No 4.

The Abraham Lincoln Monument
Acest monument mi-a inspirat intotdeauna un sentiment de fericire. Daca a existat o persoana careia i se spunea "The honest Abe" atunci este clar ca sinceritatea are o valoare destul de mare.
A ajutat si faptul ca a fost presedinte dar totusi sunt sigur ca si aceasta valoare de caracter si-a pus amprenta in inimile americanilor in acea perioada si de atunci inainte.
Plus, cui nu ii place un tip cu un joben supradimensionat?
Va puteti aminti cel mai usor de acest monument privind din nou pelicula "Night at the museum: Battle of the Smithsonian

No 3.
The Grand Canion
Cine nu ar vrea sa vada marele canion din America? Personal il consider una din minunile lumii si chiar imi doresc sa ajung sa il vizitez. Conform legendelor marele canion a fost creat cu mult timp in urma datorita unui meteorit. 
Asa o fi?
Personal am nevoie doar de un singur motiv ca sa doresc sa il vad. Iata!
 
 
No 2.
The Rushmore mountain
Un munte sculptat, asta este tot ce trebuie sa aud, si singurul lucru care trebuie sa il stiu despre aceasta dovada a puterii omului. Puterea de a schimba fata naturii. 
Consider ca acesta este unul dintre locurile care trebuie vizitat deoarece nu vei vedea asa ceva nicaieri. Nici nu este necesar sa spun in cate zeci si sute de filme este prezent. Tin sa va amintesc de filmul Richie Rich care avea vila cu vedere la munte. Can it get better than that?

 
No 1. 
The Hollywood studios
Sunt un cinefil pasionat si nu imi pot nega placerea de a vizita locun in care au fost realizate unele din cele mai bune filme care le-am vazut. Iti poti doar imagina ce studiouri sunt prezente acolo:
20th Century Fox Studios- Die Hard, Point Break ...Warner Bros Studios- Inception si multe alteleWalt Disney Studios- nu are rost sa spun ceSony Pictures Studios- Men in Black...Universal Studios- Paramount Studios- Star Trek, Indiana Jones si multe alteleNew Line CinemaLord of the Rings, Dumb and Dumber, The Notebook, Blade si chiar nu trebuie sa spun mai multDreamworks Studios -Cine nu a vazut un film de Spielberg? El a fondat Dreamworks  Ai alte idei de vacante speciale? Tie ce ti-ar place sa vizitezi in America? Acest articol a fost realizat pentru Superblog 2013.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.